Als de hoofdhuid jeukt, dan is er meestal sprake van een verstoorde stofwisseling van de hoofdhuid.

In de meeste gevallen is de hoofdhuid gespannen en geïrriteerd doordat bijvoorbeeld de beschermende vetzuurfilm op de hoofdhuid beschadigd is.

Meestal ontstaat een jeukende hoofdhuid door melkzuur uit het zweet. Bijna 30% van de mensen heeft last van te veel melkzuur in het zweet door stress. Dit melkzuur beschadigt de vetzuurfilm op de hoofdhuid, waardoor de huid uitgedroogd en geïrriteerd raakt, met een gespannen gevoel en jeuk tot gevolg. Vaak gaat dit gepaard met vettig aanvoelend haar.

Soms kan de jeuk ook door andere oorzaken ontstaan. Als u hierover meer wilt weten, kunt u een van onze HairReset instituten bezoeken voor een persoonlijke diagnose.

Wat is er aan jeuk te doen?

Als er sprake is van jeuk door melkzuur, dan dient dit melkzuur geneutraliseerd te worden. Er zijn 2 producten op de markt die dit heel effectief doen, namelijk Shampoo & lotion Hydrotoxa van La Biosthetique en Shampoo en haarbodempakking van Vicopura.

De lotion of haarbodempakking neutraliseren het melkzuur. De shampoo’s zorgen ervoor dat de kristallen die bij de neutralisatie ontstaan, verwijderd worden.